Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Érettségi Tippek – 1. rész

Beküldő: adminszamalk
Érettségi tippek

Ha az ember arra adja a fejét, hogy az érettségihez tippeket adjon, nehéz helyzetben van. Hol lehet, hol érdemes elkezdeni az egészet? Az erettsegizz.com oldalon elindítok egy sorozatot, melyben érettségi tippeket fogalmazok meg. Fiatal vagyok, nem régen érettségiztem, így úgy gondolom, reálisan írhatok tippeket, tanácsokat Neked.

ELHATÁROZÁS, MOTIVÁCIÓ Az első lépéshez időben észbe kell kapni. Legyen egy elhatározásod, legyen, amit véghez viszel. Sokan vannak a kortársaid, lehet Te is közéjük tartozol, akik azt mondják, lesz ami lesz, nem akarok magammal mit kezdeni. Ezt nagyon gyorsan felejtsd el, így nem lehet, nem érdemes nekilátni az érettséginek. Tűzz ki egy célt magad elé, egy olyan célt, ami motiválni fog. Ha elég határozott ember vagy, elég lesz az, hogy “jeles érettségit írok”. Sokaknak ennél több fog kelleni: be akarok jutni ‘xy’ egyetemre. Ez lesz a Te célod, ez fog motiválni az érettségi alatt. Ha megvan a cél, hozzá lehet látni a felkészülésnek, szépen, lassan, sorjában mindent.

SOHA NE MONDD, HOGY SOK IDŐM VAN, RÁÉREK MÉG. Az utóbbi mondatot nagyon gyorsan felejtsd el. Bevallom őszintén, én kétszer is ebbe a hibába estem. (Kétszer -> első körben nem vettek fel arra a jogi karra amelyre feltétlenül be szerettem volna jutni így ismétlő érettségi vizsgát is tettem egy évre a rendes érettségire.) Az ember hajlamos elkényelmesedni akár mennyire szorgalmas, ám hidd el, nem vezet jóra. Sokszor még az sem segít, ha tudatosan figyelsz arra, hogy nem szabad elcsúsznod az idővel, hiszen sokszor a tanulásnál érdekesebb a Facebook, a haverok, stb. Fontos azonban, ha időben elkezded a felkészülést akkor napi kevés tanulással (1-2 óra) jut mindenre időd és még az érettségid is kiváló lesz. Viszont ha elcsúszol, akkor 1-2-3 hét az életedből csak a tanulásról fog szólni, és nem a pihenésről. Mit ajánlok? Oszd be a tanulnivalót. Gondolok itt most egyaránt a szóbeli és az írásbeli érettségi felkészülésre is. csinálj egy beosztást, hogy melyik nap melyik témaköröket ismétled át az írásbelire, melyik feladatokat oldod meg hozzá. (Erről az érettségi tippek sorozat későbbi részeiben bővebben olvashatsz!) A szóbeli érettségi felkészülésnél is érdemes egy beosztást készítened, melyik nap melyik tantárgy melyik tételeit tanulod meg, s így biztosan nem fog a tanulnivaló a nyakadba szakadni!

Az érettségi tippek sorozatnak ezennel nincs vége, folytatódik, olvasd el a többi részt is!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Mit illik a szóbeli vizsgán, és mit ne tegyél?   » Memorizálj gyorsan és könnyen, használj tanulókártyát!   

Nem hasznosHasznos (+77 pont, 85 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor