Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Érettségi Tippek – 3. rész

Beküldő: adminszamalk
Érettségi tippek

Túl vagy az írásbeli érettségin? Gratulálunk, jöhet a következő menet, a szóbeli érettségire történő felkészülés. Készen vagy? Előre szólunk: nem lesz könnyű.

SZÓBELI ÉRETTSÉGI Az írásbeli érettségi eredményeit középszinten elég hamar megtudhatjátok, mivel ezt több, mint valószínű, a saját iskoládban javítják. Az eredmény tudatában motivációt kaphatsz a további tanulásra.

Először is engedjétek meg, hogy személyes példámat leírjam, hátha picit megerősít titeket abban, hogy érdemes odafigyelni a felkészülés során. Amikor a szóbeli érettségimre készültem felhívták a figyelmemet arra, hogy készítsek egy beosztást, s az alapján haladjak a szóbeli tételekkel. El is határoztam, hogy mindent idejében fogok megtanulni, az akkor és később sem létező beosztásom szerint. Természetesen ez a terv soha nem valósult meg, elcsúsztam az egész szóbeli felkészüléssel, hiszen ha az embernek van 1,5 hónapja felkészülni, könnyen elkényelmesedik, s az utolsó hetem gyakorlatilag éjjel-nappal tanulással telt.

Ajánlom tehát, hogy ahogy az írásbeli érettségire is, a szóbelire is készítsetek egy beosztást. Például: 1 magyar, 1 történelem 1 angol tétel per nap. S ezt tartsátok be!! Sokkal könnyebb, naponta 3 órát rászánni a tanulásra, s utána azt csinálni amit akartok, mint utána nyakadon maradjon az összes megtanulatlan tétel. Figyeljetek erre oda.

A szóbeli érettségi felkészülés folyamatában felvetődik a tételek kérdése. Hiába, magam és az oldal ellen beszélek ,de a legjobbak a saját magatok által kidolgozott tételek, habár, én nem ilyenekből tanultam. Sok tanárotok mondja biztos, hogy az Interneten lévő összes tétel rossz, használhatatlan, stb. Ugye? Ismerős? Nos az igazság az, hogy minden tétel használható. Természetesen nem kell készpénznek venni azt, amit bármelyik érettségi oldalon (igen, akár ezen is) olvastok, hiszen hiába mindenféle ellenőrzés, bárhol lehet hiba a tételekben. Fontos azonban, hogy több forrásból, többféle tételt olvasva nagyobb az esélyed a részletek megjegyzésére, s a hibás részek kiszűrésére. Az erettsegizz.com oldalon is ha a tételek menüre kattintasz, kiválaszthatod azt a tárgyat, melynek a tételeire kíváncsi vagy. Ha jól megnézed a listát, egy-egy témakörből több tétel is helyet kapott, ami szintén hasznos, hiszen több nézőpontból ismerkedhetsz meg az adott témával. Ezeket a tételeket és a tankönyvedet  felhasználva szuper saját tételt gyárthatsz. Természetesen az oldalon rengeteg kidolgozott tétel van, melyek már önmagukban is megállják a helyüket egy szóbeli vizsgán, de előfordulnak olyanok is, melyek csak támpontot adnak!

Ha kidolgoztok tételeket, küldjétek el nekünk, legyetek oly kedvesek, van erre egy menü, a TÉTEL BEKÜLDÉSE menü!

Ha tételeket küldtök be, nem tagadás, naponta több ezer diák társatoknak segítetek! Sőt, ha a tétel végére odaírod a neved, akkor még azt is tudni fogják, kinek köszönhetik a

Ha elérkezett a szóbeli előtti nap, fontos, hogy már semmit ne tanulj! Pihenj, kapcsolj ki! A szóbelin pedig ne izgulj, hidd el, a legfélelmetesebb tanárod is meglágyul a nagy napon! 🙂 Mindent bele, hajrá, az erettsegizz.com Veled és Érted van!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Tippek a szóbeli érettségire való felkészüléshez   » Hamarosan eredmények - mi legyen, ha reklamálnál?   

Nem hasznosHasznos (+24 pont, 26 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor