Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Teendők a felvételiben február 15 után

Beküldő: adminszamalk
Felvételi információk

Adatfeldolgozás, adatellenőrzés és ügyintézés – ezek a teendők határozzák meg a felsőoktatási felvételit azok számára, akik a február 15-én lezárult jelentkezési időszakban 2011 szeptemberében induló szakokra jelentkeztek.

A beérkezett adatok feldolgozása folyamatosan zajlik, amely munka végeztével a felvételizők regisztrációs levelet. A felvételizőknek is ellenőrizniük kell majd az adataikat, ezen felül hátra van még azoknak az információknak, dokumentumoknak a beküldése, melyeket a felvételizők nem küldtek el jelentkezéssel együtt.

Fontos, hogy a felszólítás érkezhet e-mailben is, ha a jelentkező megadta e-mail címét és hozzájárulását! Márciusban tehát minden jelentkezési lapon jelentkezőnek ajánlott rendszeresen figyelnie e-mail boxát vagy a postaládát, nehogy véletlenül elkerülje a figyelmét egy esetleges hiánypótlási értesítés. Cikkünk írásakor még nem derült ki, hogy hányan jelentkeztek a 2011 szeptemberében induló szakokra. Az biztos, hogy a százezres nagyságrendű jelentkezések adatainak feldolgozása már megkezdődött. Amennyiben a feldolgozás során kiderül, hogy a jelentkező hibásan vagy hiányosan adta meg valamely adatát a jelentkezési lapján (az e-felvételizőkkel ez nem történhetett meg), akkor ezzel kapcsolatban hiánypótlási értesítést kap a jelentkezési határidőt követő 30. napig. Ebben részletesen megtalálható lesz, mi a hiba, és az is, miként lehet javítani. Az értesítést komolyan kell venni és a hiányt legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül pótolni kell, mert ennek elmaradása a jelentkezési kérelem részleges vagy teljes elutasítását is maga után vonhatja.

Regisztrációs levél

A beérkezett adatok feldolgozása és a hiánypótlási időszak után minden felvételiző kap egy ún. regisztrációs levelet. Ez lehetőséget ad a felvételizőknek arra, hogy ellenőrizni tudják, hogy a személyes és a jelentkezési adatai pontosan kerültek-e be a központi felvételi nyilvántartásba. A regisztrációs levél tartalmazza majd a jelentkezési lapon megadott felvételi azonosító számot is – erre a 12 jegyű számsorra ajánlott hivatkozni minden további ügyintézéskor is.

Azok az e-felvételizők, akik az eljárási díjat csekken kívánták befizetni, a regisztrációs levél megérkezéséig nincs ezzel kapcsolatban teendőjük. A befizetéshez szükséges csekket a regisztrációs levéllel együtt kapják meg. Fontos, hogy ne használjanak más csekket, pl. postai rózsaszín csekket, hanem várják meg a regisztrációs levelüket!

Aki 2011. május közepéig nem kapja meg a regisztrációs levelét, jelezze Ügyfélszolgálatunkon!

Figyelem! A regisztrációs levélben szereplő adatok ellenőrzése minden jelentkező érdeke! Aki hibásan szereplő adatra bukkan, szintén Ügyfélszolgálatunkon jelezheti.

A felvételi nyilvántartásban szereplő adatokat nemcsak a regisztrációs levélben lehet ellenőrizni, hanem az e-felvételiben is. Az ügyintézési időszakban az e-felvételit ugyanis minden jelentkező használhatja majd: nemcsak az elektronikusan, hanem a jelentkezési lapon jelentkezők is.

Forrás: http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/felveteli_februar15_utan

 

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Nem vettek fel egyetemre?   » Felvételi Információk   

Nem hasznosHasznos (+1 pont, 1 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor