Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Franciával folytatódik az érettségi

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek

A francia írásbeli érettségikkel folytatódnak a vizsgák május 21-én, miközben a tanulók nagy része már aktívan készül a szóbeli vizsgákra.

A középszintű francia írásbeli összesen 180 percig tart majd, ezalatt az idő alatt azonban a diákoknak nem kell majd folyamatosan dolgozniuk. A vizsgázók legelőször az Olvasott szöveg értése rész feladatait kell majd megoldaniuk, amelyet egy óra alatt tehetnek meg, ezt pedig a nyelvhelyességi feladatokat tartalmazó példasor követi majd, ezt 30 perc alatt kell helyesen megoldaniuk a diákoknak.

Ezek után egy 30 perces szünet következik, legvégül pedig egy órát kapnak a Hallott szöveg értése és Íráskészség feladatok megoldására.

Emelt szinten a tételsor természetesen nem csak nehezebb feladatokat tartalmaz, de a diákok több időt is kapnak majd ezek megoldására. A vizsga összesen 240 percig, azaz délig tart. Az olvasási szövegértésre itt 70 percet kapnak a diákok, a nyelvhelyességi feladatok megoldására pedig 50 percet. Ezt szintén egy félórás szünet követi majd, és végül másfél óra áll majd rendelkezésre az íráskészség és a hallott szöveg értése feladatok megoldására a vizsgázóknak.

Mindezért középszinten összesen 117 pontot szerezhetnek a fiatalok, az emelt szinten próbálkozók erőfeszítéseit pedig tökéletes megoldás esetén 120 ponttal jutalmazzák.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Érettségi Feladatok - Gyakorolni   » Nyerj érettségi felkészítő könyvet!!!   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor