Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

A héten lezajlott öt érettségi után jól jöhetett a pihenés a diákoknak, azonban a szombati és vasárnapi lazsálás után hétfőtől folytatódik erőltetett menet: a május 26-án záruló érettségik most többek között informatikával, biológiával, földrajzzal és társadalomismerettel folytatódnak.

A héten a történelem, a matek és a magyar mellett angol és német írásbeliről is beszámolhattunk, hétfőn pedig következik nemzetiségi nyelv és irodalom, kedden a latin nyelv, szerdán a biosz és a társadalomismeret, csütörtökön a földrajz és a kémia, pénteken pedig az informatika.

Nyelvtudással zárult, nyelvtudással indul

A hét utolsó két napja után a következő hét első két napja is a nyelvtudások felmérésére fog összpontosítani. A nemzetiségi nyelv és irodalom keretében horvát, német, román, szerb és szlovák nyelveken fognak írásbeli vizsgát tenni a diákok, nagyobb részük németből (122 fő középszinten, 203 fő emelt szinten).

Nemzetiségi nyelvből a középszintű vizsga 240 perces lesz, a vizsgázók két feladatlapot kapnak, és a műveltségi tesztek mellett a szövegértés és szövegalkotás lesz hangsúlyos.

Latin nyelvből középszinten 50 helyszínen 246, míg emelt szinten 9 helyszínen 33 diák tesz írásbeli érettségi vizsgát, és mind a két típusú felmérő 180 perces lesz. A tanulóknak egy fordítási feladat mellett egy leíró nyelvtani és lexikai-szóképzési feladatsort kell megoldaniuk. Ugyanezen a napon vizsgázik az a tíz tanuló is, aki a héber nyelvet választotta magának.

Biológia, földrajz és informatika a hét második felére

A szerdai biológia írásbelin a fentieknél már jóval többen, mintegy 14 ezren vizsgáznak majd. Külön érdekesség, hogy míg középszinten csak 120 percet kaptak a diákok, úgy emelt szinten 240 lesz a határ. A 8-10 feladatot tartalmazó teszt során a diákok szabadon oszthatják be a rendelkezésre álló időt.

Ugyanezen a napon történik a társadalomtudományi ismeretek felmérése is (szűk 500 fő részére), másnap pedig jöhet a földrajz és kémia. Előbbit szűk 11 ezren, utóbbit alig 4500-an választották.

A pénteki informatika csak középszintű írásbeli lesz, mivel ugyanebből a tárgyból emelt szinten kedden tartják majd a felmérőt (összesen 23500 diáknak). Pénteken délután pedig mintegy kétezer diák bizonyíthat belügyi rendészeti ismeretekből.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Hároméves kortól kötelező lesz az óvodáztatás   » Érettségi 2010 - Az Érettségizz.Com segítségével!   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor