Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Hogyan használd a készüléshez a vizuális memóriád?

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Számos módja van annak, hogy élesebbé tedd az eszedet a vizsga előtt, hogy jobban megragadjanak részletek, és így a kellő időben fel tudd őket idézni – a legegyszerűbb módszer az, hogy ha a vizuális memóriádra támaszkodsz.

Már az is rengeteget segíthet, ha nem egyszerűen fekete-fehér, monoton módon teleírt oldalakról tanulsz. A saját kézzel készített jegyzeteket máris sokkal jobban memorizálni tudod, de ennél még jobb, ha kicsit kidekorálod a tanulnivalót.

Használj színes tollakat például – nem kell persze mindent színessel írni, de ha különféle színekkel emeled ki a fontosabb részleteket, akár a címeket, alcímeket, máris könnyebben tudsz majd emlékezni. Persze a sorkiemelő is sokat segíthet, de akkor már érdemes több színt használni, és tényleg csak a fontosabb részleteket húzd ki.

Az sem baj, ha jegyzetkészítéskor vagy akár tanulás közben firkálgatsz, rajzolgatsz az oldalakra, a kis illusztrációk is segítenek majd később jobban felidézni az adatokat.

A memóriapalota technikája is igen hasznos lehet – ez a nagyon egyszerű módszer annyiból áll, hogy elképzeltek magatokban egy jól ismert épületet, helyszínt vagy éppen útvonalat, és képzeletben a megjegyzendő dolgokat elhelyezitek benne. Ha például az Árpád-házi királyokat akarjátok megtanulni, képzeljétek el az útvonalat, amin miden reggel eljuttok az iskolába, és egy-egy pontra képzeletben állítsátok oda az uralkodókat – később, ha elképzelitek, hogy ismét végigjárjátok az útvonalat, meglepően könnyen képesek lesztek majd felidézni, amire szükségetek van.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Két hét nem elég: hétfőtől újult erővel folytatódik az érettségi   » Nyerj érettségi felkészítő könyvet!!!   

Nem hasznosHasznos (0 pont, 2 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor