Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Hogyan készüljünk az angol érettségire?

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Egy nappal a vizsga előtt a legtöbbekben már dübörög a vizsgadrukk, és új dolgokat ilyenkor már nem is érdemes nekiállni megtanulni – ha viszont nagyon nem bírja valaki a feszültséget, és feltétlenül tanulással vezetné le, van néhány tipp, amiket megfogadhat az utolsó pillanatokban.

A szókincs mindennél fontosabb, és akár az utolsó pillanatokban sem árt feleleveníteni, pláne olyan témakörökben, mint például a tudomány, az internet, a környezetvédelem, mivel ezek igen gyakran felmerülnek a tételek között. Ha pedig ismeretlen szavat találunk a szövegben, ne akadjunk fenn rajta – vagy eszünkbe jut később, vagy nem, de nem éri meg rá túl sok időt vesztegetni. Próbáljuk meg a mondat értelmét inkább a kontextusból kitalálni, és haladni tovább olyan vizekre, ahol jobb esélyeink vannak a felszínen maradásra.

Persze ha nagyon nagy a gond, akkor is van segítség – ne feledkezzünk meg arról, hogy szótárat vigyünk magunkkal, az ugyanis rengeteget segíthet, ha netán egy-egy kulcskifejezésnél akadunk éppen el. Csínján kell azonban a szótárazással bánni, mert ha minden szónál biztosra akarunk menni és ellenőrizni azt, mielőtt leírjuk, rengeteg egyébként hasznosítható időt veszítünk el ezzel.

Ha mindenképpen gyakorolni is akar valaki, az előző évek feladatait érdemes bújnia – nem is a témakörök miatt, hiszen pontosan ugyanazt biztosan nem fogjátok, de megszokni a feladatokat nagyon hasznos lehet, hogy holnap már rutinosan, stresszmentesen álljatok neki a megoldásnak.

A legjobb tanács persze az, hogy mindenki aludja ki magát rendesen, hogy kipihenten, tiszta fejjel ülhessen le holnap az asztalhoz – és reggel ne feledkezzetek el kabaláitokról sem.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» 146 iskolában indulhat el kísérleti jelleggel az önkéntes munka   » Hogyan számítják a felvételi pontokat az érettségiből?   

Nem hasznosHasznos (+1 pont, 1 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor