Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Kényelem, koncentráció, kalendárium – tanulj hatékony rendszerben!

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Az írásbeliknek búcsút mondhattunk ugyan több mint két hét után, a java azonban még hátravan – kevesebb pontért, de személyesen kell majd a vizsgázóknak bizonyítaniuk az elkövetkező hetekben. Tehát, hogyan álljatok neki ismét a tanulásnak?

A legfontosabb ebben az esetben is az alapos tervezés. Vedd sorra, mit kell megtanulnod, mennyi időd lesz rá, és ne lustálkodd el az időt! Csak néhány hét van hátra, nem éri hát meg elfecsérelni a rendelkezésre álló kevés időt, hiszen hamarosan pihenhetsz, méghozzá kis szorgalommal jobb eredmény birtokában. Ez persze nem jelenti azt, hogy percre pontosan be kell osztanod mindent, hiszen ha vannak a tervezésnek szabályai, akkor az első az, hogy úgyse megy majd minden terv szerint. Érdemes tehát olyan napokat is betervezni, amikor a lemaradást esetleg behozhatod, ha pedig minden az elképzelések szerint alakulna, pihenhetsz, vagy előre dolgozhatsz.

Az sem árt, ha megfelelő tanulókörnyezetet alakítasz ki magadnak – gondoskodj arról, hogy ne legyenek zavaró dolgok, amik elterelhetik a figyelmedet, kapcsold ki a számítógépet, ha éppen nem használod a tanuláshoz, halkítsd le és rakd el a telefonodat. Pakolj el mindent, ami kicsit is zavarhat, mert ha “csak két perc” időt szánsz rá, könnyen órák múlva eszmélhetsz arra, hogy mennyire elcsúsztál feladataiddal. A zene sem feltétlenül jó, hacsak nem valamilyen, az agyat a megfelelő módon stimuláló dallamról van szó, például meditációs zenékről.

Próbáld mindig kipihenni magad, ne éjszakázz, és ne hajnalban állj neki a magolásnak. Friss elmével sokkal hatékonyabb lehetsz. Egyél és igyál olyasmiket, amik jótékony hatással vannak a koncentrációra, a tanulási képességekre – és ezt ne korlátozd kizárólag a kávéra!

Az anyagot jobban memorizálhatod, ha valakinek elismétled azt, próbafeleléseket csinálsz otthon akár valamelyik családtaggal, de már az is sokat segíthet, ha magadnak hangosan olvasod fel az anyagot.

És végül, ha egy-két dolgot elfelejtesz, ne idegeskedj. Ha mindent megfelelően csinálsz, bőven lesz időd az apróságok átismétlésére, és biztosan nem sülsz majd fel a bizottság előtt!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Tízezer napot hiányoznak a tanárok búskomorság miatt   » Ady és Pilinszky az emelt szintű magyar érettségin   

Nem hasznosHasznos (+2 pont, 2 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor