Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Készülj okostelefonnal az érettségire! – 1. rész

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Már csak kettőt kell aludni az emeltszintű szóbeli érettségi vizsgák első napjáig. Ha eddig lázasan magoltál, itt az ideje egy kis lazításnak, azoknak pedig, akik mostanáig halogatták, még most sem késő elkezdeniük! Ehhez ajánlunk most Nektek néhány hasznos applikációt, melyek segítségével hatékonyabbá tehetitek a tanulást vagy egyszerűen, szórakoztató formában ismételhetitek át a tananyagot.

Ha úgy érzed, több idő megy el az okostelefonod nyomkodásával, mint tanulással, akkor a Locker programot Neked találták ki! Ez az Androidra elérhető app blokkolja az alkalmazásokat, így a tanulásra szánt időd garantáltan nem megy el azzal, hogy fölöslegesen nyomkodod a telefont.

Ezzel szemben az NTK puskatár elnevezésű program éppen azok számára ideális, akik unják már a papír alapú tételeket. Ez a program elsősorban a történelmi események elsajátításában segít, ráadásul lehetőséged van minden eseményt a saját jegyzeteiddel bővíteni, a keresővel pedig könnyedén ellenőrizheted a tudásodat.

Az angol nyelv erősítésében lehet segítségedre a Duolingo nevezetű program. Gyerekesnek hat, mégis órákra képes lekötni a figyelmet, miközben nem csak olvasod és írod, de hallgatod és beszéled is az angol nyelvet. Sajnos magyar közvetítőnyelvvel csak az angol tanulása lehetséges, azonban angol közvetítő nyelvvel egyszerre erősítheted tudásodat a választott nyelven és angolul egyaránt.

A tanulókártyás módszer híveinek pedig környezetbarát lehetőséget biztosít Androidra a StudyBlue, iOS-re pedig a Flashcards. Ezekben az alkalmazásokban csomagokba gyűjtheted a tanulókártyáidat, folyamatosan ellenőrizve tudásodat, ráadásul bárhová magaddal viheted, nem szükséges hozzá egy kisebb aktatáska.

Ti milyen tanulássegítő programokat használtok?

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Célegyenes, drukk, infómorzsák   » Így cseleznek a hamis diákigazolványokkal: tízezreket spórolnak az "áldiákok"   

Nem hasznosHasznos (-3 pont, 3 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor