Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Készülj okostelefonnal az érettségire! – 2. rész

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Emelt szinten éppen hogy megkezdődtek a szóbelik, a közép szinten vizsgázóknak pedig messze még a számonkérések vége – még mindig sokan lehetnek hát, akiket érdekel, hogyan tudnak okostelefonnal rásegíteni a készülésre.

Azok számára például, akik magyarból akarnak még az utolsó pillanatokban is úgy készülni, hogy a legfontosabb olvasmányok kulcsmomentumait újraélik, ideális társat jelenthet a készülésben a Magyar Elektronikus Könyvtár által összeállított kötelező olvasmányos alkalmazás. Ez e-book és hangoskönyv formátumban is felkínálja a legfontosabb műveket, így nem kell kétségek között maradnunk, hogy vajon mi történt végül a kőszívű ember fiaival vagy hol állt meg Toldi nehéz köve. A programot ugyanakkor sajnos csak az Androidos felhasználók használhatják, iPhone-os verzió egyelőre nem készült belőle.

Azoknak is van segítség, akik krónikusan nem képesek bizonyos helyesírási szabályokat megjegyezni – a gyakorlásra remekül megfelel a szintén Androidos Helyeselj! applikáció, amelyből végre egy életre megtanulhatod, hogy a helység vagy a helyiség kalapácsa lesz az, hogy milyen súlyos hiba ly-al írni a sújtást, és hogy hány szótag után illik egy szót elválasztani.

Aki pedig a történelemmel nem tud zöld ágra vergődni, annak a TelTöri Érettségi applikációt érdemes felütnie, amelyben több  tesztkérdést találhattok 80 témakörben, ráadásul Oktatási Hivatal által előírt kétszintű érettségi követelményrendszernek és a új kerettantervnek megfelelően összeállítva. Ha már csak tudásod tesztelésére van szükséged, azt viszont magasabb szintre emelnéd, tölts el néhány órát az alkalmazással, és a bizottság sem talál majd olyan fogas kérdést, amellyel zavarba tudnak hozni!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Érettségi 2011 - Hamarosan   » Jövőre is marad a kétszintű érettségi?   

Nem hasznosHasznos (+1 pont, 1 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor