Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Készülj okostelefonnal az érettségire! – 3. rész

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Aki okostelefonját akarja használni a készülés során, a természettudományos tárgyak esetén is megteheti ezt – a modern technológia nem csak azokon segít, akik évszámokat vagy verseket akarnak tanulni, de függvényeket és vegyületeket is megjeleníthet nekünk könnyen és gyorsan.

A kémiára készülőknek nagy segítség lehet például a Periodic Table applikáció, amely nevéhez híven az ismert elemekről nyújthat nekünk részletes információkat. Megtekinthetünk számos különféle tulajdonságot, elektronszerkezetet, termodinamikai és elektromágneses kérdésekben is választ kaphatunk.

Akik a matek szóbeli előtt szeretnének gyakorolni és nincsen megfelelő számológépük, azok letölthetik például a PCalc Lite iPhone-os alkalmazást, amely komoly tudományos számológépet bocsájt rendelkezésünkre, vagy éppen a Graphing Calculatort, amely trigonometrikus egyenletek megjelenítésére képes. Androidon is tesztelhetjük a tudásunkat, a Math Workout napi kvízei segítségével élesen tarthatjuk elménket, mielőtt a bizottság elé állnánk. Persze akármilyen remek kalkulátorokat tölthetünk is le, ezeket a szóbelire sajnos nem vihetjük magunkkal, de a készülés során nagy segítségünkre lehetnek emelt és középszinten egyaránt.

Azok sem maradnak hoppon persze, akik valamilyen idegen nyelvből vizsgáznak. Szótárapplikáció számtalan található a különféle platformokra, Androidra például az SE Develop az egyik legjobb választás, illetve a több nyelvre is elérhető Office Dictionary Pro. A TinyAppWorks szintén remek, ráadásul online szótárakat kínál, többek között angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn és holland nyelveken.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Milyen irodalmi tételek lesznek az emelt szintű magyar szóbelin?   » Kínos félreértésbe futott bele Pokorni Zoltán   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor