TDOMF ERROR: Headers have already been sent in file /var/www/clients/client1/web12/web/wp-config.php on line 84 before session_start() could be called. This may be due to...

Lezajlottak a német nyelvi érettségik is | Kidolgozott Érettségi Tételek, Feladatok 2016

Érettségi Portál 2016

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Lezajlottak a német nyelvi érettségik is

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek

A mai nap a német nyelvi érettségié, a dákok reggel 8 órakor kezdhették el az írásbeli feladatok megoldását. Az eddigi információk szerint a vizsgák rendben lezajlottak, az Oktatási Hivatalhoz nem érkezett olyan bejelentés, ami ennek ellenkezőjére utalna. Középszinten 1030 helyszínen összesen 19 588 diák vizsgázott németből, emelt szinten pedig 66 helyszínen összesen 2 525-en érettségiztek.

A középszinten vizsgázók összesen 180 percet kaptak a feladatlap kitöltésére. Ebből az első rész az olvasott szöveg értését hivatott mérni, erre 60 percet kaptak. A második rész nyelvtani készségeik felmérést szolgálja, erre 30 perc állt rendelkezésre. Rövid szünet után az érettségizőknek 30 percük volt arra, hogy a hallás utáni szövegértésüket bizonyítsák, végül 60 percben az íráskészségükről is számot adhattak.

Az első részben a diákok turisztikai prospektust, egy fesztiválról szóló szöveget és egy biotermékekről szóló interjút kaptak, és értelmezniük kellett egy szöveget az újságok 400 éves történetéről is. A nyelvhelyesség feladatai között egy jégmúzeumról, tanulás közbeni zenehallgatásról, valamint online játékokról szóló szöveget kellett kiegészíteniük az érettségizőknek. A negyedik, íráskészséget felmérő részben egy meghívót kellett írniuk, és emellett két hirdetésre is válaszolniuk kellett a diákoknak.

Emelt szinten ugyanilyen jellegű feladatok várták a maturálókat, természetesen más szövegekkel, és valamivel nehezebb formában. A nehezítés miatt az emelt szintű érettségit tevőknek nem 180, hanem 240 perc állt rendelkezésükre. Az első részre 70, a másodikra pedig 50 percük volt. A szünetet követően a hallás utáni szövegértésre emelt szinten is 30 perc jutott, az íráskészség bizonyítására pedig 90 percük volt a diákoknak.

Az utolsó, íráskészséget mérő vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mind emelt, mind pedig középszinten használhattak nyomtatott szótárt az érettségizők, a többi feladatnál azonban semmilyen segédeszköz nem volt alkalmazható. Mindkét szinten egymástól függetlenül értékelik az egyes részeket a központilag kidolgozott javítókulcs alapján.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Áll a bál az egyetemeken: szalonnával és savanyúsággal tiltakoznak a diákok   » Nehéz volt a hallás utáni szövegértés az angol érettségin   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor