Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Matematika érettségi 2012

Beküldő: HNB
Érettségi Hírek

A holnapi napon (május 8-án) a matematika érettségivel folytatódik a diákok megmérettetése.

Milyen lesz a matematika érettségi?

A központi matek érettségi feladatsor idén is két nagyobb részből fog állni.

Először egy rövidebb feladatlapot kapnak az érettségiző fiatalok, mely 10-12 kérdést tartalmaz. Ezek egyszerűbb alapfogalmak, definíciók, alapvető összefüggések. A feladatok megoldásának sorrendje kötetlen, 45 perc áll a diákok rendelkezésére. Ha letelt a rendelkezésre álló idő, beszedik a feladatlapokat.

A folytatást itt olvashatjátok=►

***

Százalékszámítás, trigonometrikus függvények, kombinatorika és gyökös egyenletek – ezek a témakörök is szerepelnek a középszintű matematikaérettségi első részében, amelyet 45 perc alatt kell megoldani – értesült az Eduline.hu.

Az eduline-nak nyilatkozó szaktanár szerint a feladatsor átlagos nehézségű, "kevés pontot könnyű szerezni, a maximális pontszámhoz azonban alapos tudás kell". Állítása szerint a teszt első feladatai között olyanok is vannak, amelyeket általános iskolai tudással is meg lehet oldani – előkerül például a százalékszámítás, egy másik példában pedig testtömegindexet kell számítani. Meglepő azonban, hogy van a feladatsorban trigonometrikus függvényekkel kapcsolatos példa is, ilyen a teszt első, 12 rövid kérdésből álló részében korábban nem volt.

Sok érettségiző úgy érezhette, hogy tegnap élete leghosszabb 180 percét ülte végig a matek írásbeli vizsgán, mások viszont azt gondolhatták, a rendelkezésükre álló idő semmire sem elég. A matematika érettségin minden vizsgázó egy két részből álló, központi feladatlapot kap. Az első feladatlapon olyan feladatokat kell megoldani, amelyek alapfogalmakra, egyszerű összefüggésekre kérdeznek rá. A válaszadásra 45 perc állt rendelkezésre.

A második feladatlap további két részből állt. Az első része három olyan feladatot tartalmaz, amelyekkel egyenként 9-14 pontot lehet szerezni. A második részben szintén három összetett feladat szerepel, de a vizsgázók eldönthetik, hogy közülük melyik kettőt akarják megoldani. A két feladat helyes megoldása 34 pontot ért.

Általában jellemző, hogy egy ilyen megmérettetés után egyszerre érzünk megkönnyebbülést és fáradtságot, de most nincs idő sem pihenni, sem ünnepelni, az érettségi a történelem vizsgával folytatódik.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Hogyan készüljünk az angol érettségire?   » Érettségi 2011 - Hamarosan   

Nem hasznosHasznos (-7 pont, 19 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor