Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Memorizálj gyorsan és könnyen, használj tanulókártyát!

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

A hatékony tanuláshoz használható módszereknek se szeri, se száma, hiszen mindenkinél más és más működik. A tanulókártyás módszer azonban a legtöbbeknek nagy segítségére lehet.

A tanulókártyák alapelve nagyon egyszerű – adott egy kártya, amelynek mindkét oldalára valamilyen információt írunk. Legegyszerűbb esetben például a tétel címét az egyikre, a kulcsszavakat, legfontosabb infókat pedig a másik oldalra. A kártyák elkészítése nagyon egyszerű, mindössze ki kell vágni őket, lehetőleg valamilyen keményebb anyagból, például kartonból. Érdemes valamilyen szisztémát kidolgozni, hogy egy-egy kártyára ne írjunk túl sok információt, de a megfelelő módszerre mindenkinek magának kell rájönnie.

A kártyák azért is hasznosak, mert segítenek egymáshoz kapcsolni, társítani az információkat – a sokadik alkalommal már egészen biztosan eszünkbe fognak jutni a szükséges adatok csupán a kulcsszavakról.

Remekül alkalmazhatóak akkor, ha nincs, akinek a feleletet felmondjuk, akivel gyakorolhatnánk. Ha magunkra vagyunk utalva, egyszerűen és gyorsan kikérdezhetjük magunkat, miközben egyre jobban memorizáljuk az anyagot.

Szintén előnyük, hogy kicsik, könnyedén hordozhatóak. A kinyomtatott jegyzet rengeteg helyet vesz el, magunkkal hurcolni mindenhová igen problémás, komolyabb terjedelmű tananyagok esetén még a súllyal is gond lehet. Ideális esetben azonban mindezt egy kártyapakli méretére zsugoríthatjuk, és akár a buszon, orvosi rendelőben, a parkban sétálva vagy bárhol máshol elővehetjük és folytathatjuk a tanulást.

Sokaknak az is segít, ha különböző színű kártyákat használnak, vagy éppen kiszínezik azokat, ábrákkal illusztrálják – ez is segít a vizuális memória stimulálásában és még hatékonyabbá teheti a tanulást. Ha valóban szorgalmasan tanulsz, a tanulókártyák segítségével mire a vizsgához kerülsz, egy csepp idegesség sem marad majd benned, hiszen biztos lehetsz abban, hogy már a tétel címéről minden beugrik majd, ami fontos.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Frissültek az érettségi feladatok!   » A felsőoktatásba jelentkezők többsége az e-felvételit választotta   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor