Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Mit egyél vizsga előtt és közben?

Beküldő: maturitas
Érettségi Hírek
Érettségi tippek

Nemsokára vége minden megpróbáltatásnak, napokon belül lezárol a vizsgaidőszak. Ez azonban azt jelenti, hogy még mindig több ezer diák áll a próbatétel előtt – a jótanácsoknak és tippeknek tehát még mindig sokan örülhetnek.

Nyilván mindannyian hallottátok már, hogy az is hatással lehet gondolkodási képességeitekre, mit esztek, mit fogyasztotok a tanulás vagy éppen a vizsga közben. Tehát mi az, amit a koffeinen kívül érdemes még a szervezetetekbe juttatni?

Senkinek sem meglepő, mégsem lehet eleget ismételni – a csokoládé kiváló élénkítő hatással lehet az agyra. Számos tudományos kutatás jutott már erre a következtetésre, hiszen nem csak a gondolkodásban segít, de jobb kedvre is derít, a depresszió ellen is hatásos, tehát összességében nagyon jó hatással lehet kedélyállapototokra is. Szóval igyekezzetek ne a készülés napjaiban csokimentes diétába kezdeni, ráértek arra néhány nappal később is. És tartsátok észben, hogy elsősorban az étcsoki az, ami segíthet, mivel több természetes kakaó, így több jótékony hatású flavonoid is található benne.

Jóbarátra lelhettek a diákcsemegében is, amelynek a neve sem véletlen – ezt akár különféle müzliszeletekkel is kiválhatjátok, és azért lehetnek jó hatással, mert a bennük található magnézium segít megelőzni a fáradtságot, csökkenti a stresszt, az E- és B1 vitaminok segítségével pedig az agy képes hatékonyabban felhasználni a glükózt.

A szőlőcukor is segíthet, napi 110-140 gramm elfogyasztása a mindennapokban is jól jöhet – vizsgaidőszakban pedig nagyobb mennyiségtől sem kell visszariadni. Arra azonban érdemes figyelni, hogy egyenletesen “adagoljátok”. A hatása ugyanis meglehetősen rövidtávú, legfeljebb egy óráig tart. Vizsgán azonban kifejezetten hasznos lehet egy csomag.

Az energiaitalokra sokan esküsznek, ezekkel azonban nem árt vizsgázni. Bár ma már nem sok olyan kapható a boltokban, amely károsabb anyagokat tartalmazna, még így sem használnak túl sokat például a szívnek, emelik a vérnyomást és a pulzust, megkérik az árát az éberségnek. Helyettük próbálkozzatok különféle teákkal inkább – a fekete és zöld teák között számos olyat találtok, amely nem csak ébren tartani segít, de magas antioxidáns tartalmával a szervezetre is jótékony hatással van, és érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják. Ebből napi 8-10 pohárral is fogyaszthattok, ennél többet azonban ne, hiszen ez is okozhat túlságosan nagy mennyiségben például máj- és veseműködési zavarokat.

Mindemellett ne hanyagoljátok el az evést, szánjátok rá azt a napi néhány percet, hiszen éhesen nem lesztek képesek megfelelően koncentrálni, de szervezetetek sem működik majd a leghatékonyabban.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Szóbeli érettségi (2012)   » Do you speak English? Angolból érettségiztek ma a diákok   

Nem hasznosHasznos (+3 pont, 3 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor