Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Nincs megállás: hétfőn is írásbelik

Beküldő: Maturitas
Érettségi Hírek

Május 26-ig még sokat kell aludni, és a diákoknak a mai napon is volt miért izgulniuk: hétfőn a szorgalmas fiatalok nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyból érettségiztek. Kevésbé tűnik izgalmasnak, mint a történelem vagy a matek, de az Oktatási Hivatalban azért gondoskodtak arról, hogy a vizsgázók ne lazsáljanak a rendelkezésre álló idő alatt.

A fiataloknak délig tartó munkájuk volt, és két feladatlapon számolhattak be eddig megszerzett tudásukról.

Többen vizsgáztak emelt szinten

A köznevelési államtitkárság szerint kicsi, de annál büszkébb diákcsapat várta ma reggel a feladatlapok kiosztását. Középszinten horvát nyelv és irodalomból 7, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 122, román nyelv és irodalomból 41, szerb nyelv és irodalomból 51, szlovák nyelv és irodalomból 10 diák tett érettségit, összesen tizenegy helyszínen.

Érdekesség, hogy ennél nagyobb volt az emelt szinten írásbelizők száma: horvát nyelv és irodalomból 46, német nemzetiségi nyelv és irodalomból 203, román nyelv és irodalomból egy, valamint szlovák nyelv és irodalomból 19 tanuló kezdte el a vizsgát; szintén 11 helyszínen. Remélhetőleg, mindannyian sikeresen be is fejezték a válaszadást.

Hosszú ez az írásbeli

Az előző héten megtapasztaltakhoz képest itt már a középszintű vizsga is 240 perces volt, a diákok pedig két feladatlapot kaptak, és a rendelkezésre álló időt szabadon oszthatták be.

A szintén 240 perces emelt szintű írásbelin a vizsga egy nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból és három különböző szövegalkotási feladatból tevődött össze; előbbiért 30, utóbbiért 70 pont járt.

Kedden jön a neheze

Az írásbelik kedden is folytatódnak, a diákoknak délelőtt emelt szintű informatikai tudásukról, délután pedig latin nyelvű ismereteikről kell számot adniuk; utóbbiból mindkét szinten.

Informatikából 55 helyszínen 1921 diák fog gyakorlati vizsgát tenni, latinból pedig középszinten 246-an, emelt szinten pedig 33-an írásbeliznek.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Célegyenes, drukk, infómorzsák   » Letöltendő börtönbüntetést kaphat a Zrínyi-egyetem volt rektora   

Nem hasznosHasznos (Még nem értékelték)Hasonló Érettségi Tételek:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor