TDOMF ERROR: Headers have already been sent in file /var/www/clients/client1/web12/web/wp-config.php on line 84 before session_start() could be called. This may be due to...

Szóbeli érettségi (2012) | Kidolgozott Érettségi Tételek, Feladatok 2016

Érettségi Portál 2016

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Szóbeli érettségi (2012)

Beküldő: adminszamalk
Érettségi Hírek

Ha a szóbeli érettségiről keresel információkat a Googleban, előfordulhat, hogy olyan oldalra tévedsz, ahol érdemi információt nem, csak némi humort kapsz. Mi is írhatnánk ide vicceket, meg humort is, de mi komolyan veszünk Téged, tudjuk, hogy ténylegesen használható, hasznos információkat keresel itt  szóbeli érettségi menetéről, folyamatáról.

A szóbeli érettségi nem más, mint az érettséginek egy szelete. Az írásbeli érettségi megírását követően az emelt szintű szóbelik 1 hónapra, a közép szintű szóbelik körülbelül 1,5 hónapra kezdődnek. Miért kell szóbelizni? Azért, hogy az írásbeli képességeiden túl megmutasd a szóbeli kommunikációs képességet, illetve a tudásod egy árnyaltabb formáját is. Tudniillik, az írásbeli feladatok sokszor csak “készségeket” mérnek, a valódi tudás e készségek mögött elveszik, hiszen “józan paraszti ésszel” is lehet jó írásbelit írni. Éppen ezért fontos, hogy komolyan vedd a szóbelit! Elsősorban ajánlanánk, hogy olvasd el folyamatosan bővülő érettségi tippek sorozatunkat. Itt rengeteg hasznos információra szert tehetsz, s nem csak a szóbeli érettségiről, de az írásbeliről is rengeteg hasznos információt kaphatsz.

A szóbeli érettségivel kapcsolatban rendszeresen felmerülnek alapvető fogalmi hibák. Ez nem más, mint a TÉTEL és a TÉMAKÖR fogalma. Hajlamosak vagyunk a szóbeli érettségi felkészülés során tételekről beszélni, holott Ti a tételt nem tudjátok, csak a témakört. A hatályos jogszabályok értelmében ugyanis az érettségit szervező intézménynek kötelessége rendelkezésedre bocsájtania a témaköröket, no de mindezek mellett a tételeket tilos kiadniuk.  Nézzünk egy példát. A nagy földrajzi felfedezések, mint témakör szerepelhet az iskola által kiadott listán, ám ehhez a témakörhöz a konkrét tétel, azaz feladat már így nézhet ki: “Számoljon be a nagy földrajzi felfedezések gazdasági hatásairól”. Reméljük, érzed a különbséget!

Ha bármilyen kérdésed felmerülne, keress minket elektronikus levélben, szívesen állunk rendelkezésedre!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Ketten vehették át Az ELTE Innovatív Kutatója díját   » Mennyien nyelvvizsgáznak?   

Nem hasznosHasznos (+11 pont, 15 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor