Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Az érettségire készülők gyakran hallhatják idősebb társaiktól, hogy az érettségi szinte semmi az egyetemi vizsgaidőszakhoz képest. Mindez természetesen nem vigasz a végzős gimisek számára, hiszen most érkeztek el életük első nagy megmérettetéséhez. Ilyenkor pedig minden segítség jól jön, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan nassolnivalót, melyek serkentik az agyműködést. Ezeket fogyaszd az utolsó napok hajrájában, hogy könnyebben menjen a tanulás!

Étcsoki

Sokan hallottuk már, hogy a csoki segíti a tanulást. A jó hír, hogy a közhiedelem igaz, bár elsősorban az étcsokira. Az étcsoki ugyanis mindössze egyetlen órát tölt el a gyomorban, így gyorsan kiürül a szervezetünkből, azonban a benne lévő antioxidánsok és flavonoidok serkentik az agy vérkeringését.

Dió

Ha valami ropogós nassolni valóra vágyunk, a chipset, ropit, sósperecet cseréljük le olajos magvakra, elsősorban dióra és mandulára. Ezeknek ugyanis magas az antioxidáns tartalma, így az étcsokoládéhoz hasonlóan serkentik a vérkeringést az agyban. További előnyük ezeknek a magvaknak, hogy nem lesznek olajfoltosak a tankönyvek, míg elrágcsálunk belőlük egy zacskónyit.

Avokádó és spenót

Nem csak a nassolnivalók segíthetnek a gyorsabb tanulásban. Az avokádóban rejlő telítetlen zsírsavak jó hatással vannak az agyi erek egészségére, ráadásul ezt főétkezésként akár leves vagy krém formájában is elfogyaszthatjuk. A luteinben gazdag spenót emellett a szemünknek nyújt fokozott védelmet, hiszen az órákon át tartó olvasás károsíthatja látószervünket.

Halolaj

A halolaj omega-3-zsírsavakban gazdag, s mint ilyen, nagymértékben serkenti az agyműködést. Természetes formában a zsíros halakban található meg, de nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, hogy kapszula formájában szinte bármely drogériában vagy patikában beszerezhető.

Víz

A csapból is ez folyik – minden értelemben. A rendszeres folyadékfogyasztás mindig fontos, de kiemelt figyelmet kell erre fordítanunk a tanulás során. Ahogyan ugyanis a szervezet veszít hidratáltságából, a kiszáradással párhuzamosan az agyszövet is zsugorodni kezd, így a tanulás egyre nehezebbé válik, ráadásul a fejünk is megfájdulhat.

Mindezek mellett természetesen nem kell feladnunk saját rituáléinkat sem, ha pedig a vizsga közben vágyunk egy kis serkentésre, bátran fogyasszunk szőlőcukrot és az érettségi alatt se feledkezzünk meg
a folyamatos hidratálásról!

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Nem kell a tanároknak az új közoktatási törvény   » Milyenek a frissdiplomások elhelyezkedési esélyei?   

Nem hasznosHasznos (+3 pont, 3 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor