Érettségi Portál 2018

Érettségi tételek, érettségi feladatok, érettségi tesztekÉrettségi feladatok
Érettségi tételek
A META-Don Bosco OKJ képzései
A Számalk-Szalézi Szakközépiskola tanfolyamai

Védett webhelyek

Beküldő: adminszamalk
Informatika tételek

Egy számítógépes hálózat távoli gépeken való tevékenységeket követel meg, mely több biztonsági kérdést is felvet. Ez a tétel csak a szerver által valamilyen szinten közzétett részének, tehát a web-hely biztonságáról szól. Nem tér ki magának a szervernek a védelmére, tehát arra, hogy ne lehessen a szerverre betörni.. A web-helyeket ennek megfelelően több kategóriába sorolhatjuk.

Publikus web-hely.

Semmilyen védelemmel nem rendelkezik. Bárki bárhonnan megtekintheti.

Jelszóval védett web-hely.

A web-lap megtekintéséhez account-ra van szükség, tehát az adott szerveren létre kell hozni egy felhasználót, és ehhez általában egy jelszót. A lapot csak a név és a jelszó megadása után lehet megtekinteni. A név-jelszó páros természetesen különböző szintű jogokat takarhat, tehát egy másik névvel lehet, hogy nagyobb vagy kisebb részét lehetne megtekinteni a web-helynek.

Az Interneten az alapértelmezett protokoll a http, ami nem titkosított formában szállítja az információkat a két távoli gép között. Ezért ezeket a neveket, jelszavakat nem túl nehéz elfogni és feltörni. Ez a módszer ad némi biztosítékot, de nem túl sokat. Továbbá hamisítani is könnyű.

Ilyen hely például a freemail.

Titkosított csatornán kommunikáló web-hely.

Az adatok áramlása titkosított protokollon, általában https (az s betű a secure=tikos szóra utal) protokollon keresztül történik. Az Interneten közlekedő adatokat nehéz feltörni. A titkosított csatorna használata digitális aláíráshoz kötött. A web-hely tulajdonosának rendelkeznie kell valamilyen digitális aláírással.

Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!

 Facebook Megosztás |  Nyomtatás Nyomtatás  |  PDF letöltés

Ezek a tételek is érdekelhetnek:

» Számítógép generációk   » Háttértárak   

Nem hasznosHasznos (+1 pont, 1 értékelésből)Hasonló Érettségi Tételek: Címkék:
Érettségi tesztek Felvételi Pontszámító Kalkulátor